Plánujete výstavbu domu? Povedzte áno pre YTONG

   
1. NAJLEPŠIA TEPELNÁ IZOLÁCIA
– má najlepšie tepelnoizolačné vlastnosti zo všetkých murovacích stavebných materiálov. V zime akumuluje teplo, v lete je v dome príjemný chládok. Dom z YTONGU šetrí energiu, chráni životné prostredie a vytvára pohodu domova.  
2. INVESTIČNE VÝHODNÝ
Ľahké tvarovanie – YTONG sa pomocou ručnej alebo elektrickej pásovej píly veľmi ľahko reže do požadovaných tvarov. Presné rezanie eliminuje odpad a znižuje tak celkovú spotrebu tvárnic a tým obstarávaciu cenu stavby.
Minimum malty – presné tvárnice YTONG umožňujú rýchle a presné murovanie. Celková spotreba malty na stavbe je v porovnaní s tradičným murovaním desatinná.
Ľahká manipulácia – vďaka nízkej hmotnosti materiálu odpadajú problémy s náročnou manipuláciou, ľahkosť YTONGU oceníte pri murovaní i doprave materiálu na stavbu aj manipulácie.
Jednoduché rozvody a omietky – ekonomické prínosy má tiež rýchle a presné zhotovenie drážok a šachiet na rozvody technických inštalácií. Presné steny s minimálnymi rovinnými odchýlkami šetria čas a peniaze pri finálnych povrchových úpravách stien.
 
3. NADŠTANDARTNÝ SERVIS
Prostredníctvom služieb sa YTONG obracia k investorom a pomáha im k dosiahnutiu stavieb vysokej kvality bez zbytočných výdajov. Investori môžu počítať s pomocou pri príprave realizácie alebo hľadaní stavebnej firmy. Zdarma zapožičiame náradie, založíme prvý rad tvárnic obvodového muriva, odporučíme najvhodnejšie riešenie pre obvodové steny. Pripravíme cenovú ponuku na mieru, vrátane presného výpisu materiálu. Samozrejmosťou je tiež poradenstvo a dohľad v priebehu celej realizácie.
4. ZDRAVOTNE NEŠKODNÝ
YTONG v spojení s odporúčanou sadrovou omietkou dokáže ovplyvniť vlhkosť vzduchu v interiéri. Vďaka špecifickej štruktúre, jednoducho absorbuje prebytočnú vlhkosť v interiéri a v prípade nezdravo vysušeného vzduchu ju opäť uvoľňuje. YTONG tvoria na sto percent rýdze prírodniny. Vyrába sa zo zmesi kremičitého piesku, vápna a vody. Preto patrí medzi najčistejšie a hygienicky najpriaznivejšie materiály na použitie.
5. ĽAHKO SPRACOVATEĽNÝ
YTONG umožňuje rýchlu a úspornú stavbu, spracováva sa buď spôsobom montáže zo stavebných elementov, alebo metódou „lepenia“, alebo tenko vrstvového murovania.
6. MASIVNÝ A ODOLNÝ
– základom je vytvoriť materiál s pevnosťou a zároveň s maximálnym vyľahčením, zaručujúcim najvyššie tepelnoizolačné vlastnosti.
7. EKOLOGICKÝ
YTONG sa radí medzi najšetrnejšie stavebné materiály, a to vďaka čisto prírodnému zloženiu a energeticky nenáročnej výrobe. Pórobetón je plne recyklovateľný. Tepelnoizolačné vlastnosti znižujú náklady na vykurovanie, a tým i znečistenie ovzdušia.
8. ODOLNÝ VOČI POŽIARU
Vďaka tomu, že sa vyrába výhradne z minerálnych surovín, je nehorľavý. Navyše ide o mimoriadne odolný izolant, ktorý sa používa na výstavbu protipožiarnych stien. V prípade požiaru sa z YTONGU neuvoľňujú žiadne toxické plyny či pary.
9. DOSTATOČNÁ ZVUKOVÁ IZOLÁCIA
YTONG je masívny stavebný materiál, ktorý poskytuje zvukovú izoláciu zodpovedajúcu predpísaným normám. Absorbuje zvuk lepšie než hladké stavebné materiály, má tiež lepšie zvukovo-izolačné vlastnosti než materiály s rovnakou hmotnosťou.
10.   KOMPLETNÝ STAVEBNÝ SYSTÉM
YTONG ponúka kompletný stavebný systém pre hrubú stavbu od pivnice až po strechu. Všetky produktové formáty sú vzájomne dokonale prispôsobené, zaručujú rýchle a ľahké spracovanie a ponúkajú optimálne riešenie pre každú aplikáciu. Vďaka ucelenému stavebnému systému sa navyše vyhnete komplikáciám, ktoré môžu byť spôsobené kombináciou rôznych murovacích materiálov na jednej stavbe.